Arhitectul Vlad Sebastian Rusu, despre Turnul Pompierilor: ,,Vestea bună este că până la sfârșitul anului această lucrare se va încheia’’

Arhitectul Vlad Sebastian Rusu a vorbit alături de jurnalistul media9, Ionel Lespuc, despre Turnul Pompierilor, unul dintre cele mai importante monumente istorice din Cluj-Napoca, la emisiunea Real Estate Agenda de la Napoca Live.

Arhitectul a vorbit despre stadiul proiectului ,,Vestea bună este că până la sfârșitul anului această lucrare se va încheia iar calitatea finisajelor este excepțională”, a declarat Vlad Sebastian Rusu pentru Napoca Live.

Inițial licitația a fost câștigată de o firmă italiană, dar în urma rezilierii contractului, proiectul a fost atribuit firmei DECORINT SRL:  ,,La prima licitație a câștigat o firmă din Italia care a avut toate hârtiile, toate documentele și condițiile care se solicitau prin caietul de sarcini, dar care după aceea a dat proiectul subantepriză unei alte firme din România care din păcate nu s-a ridicat la standardele dorite ’’,  a adăugat arhitectul.

De asemenea Vlad Sebastian Rusu a declarat că este mulțumit de calitatea construcțiilor: ,,Actualul constructor este mult mai serios, până acum și-a dus la împlinire toate sarcinile conform proiectului tehnic, de aceea suntem încântați că rezultatul final va fi unul foarte bun’’.

,,Turnul va fi un punct de belvedere asupra orașului.Noutatea va fi că turnul va beneficia de un ascensor de persoane care va facilita accesul la partea superioară a turnului’’ a adăugat arhitectul la Napoca Live.

Proiectul ,,Revitalizarea Turnului Pompierilor” este finanțat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.