Alin Tișe vrea un nou mandat de președinte al CJ Cluj, dar în tandem cu Emil Boc la primărie!

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a declarat marți, într-o emisiune la Napoca Live, că ar lua în calcul o candidatură pentru un nou mandat în fruntea județului, dacă ar face același lucru și Emil Boc la primăria muncipiului Cluj-Napoca. Cu alte cuvinte, spune Alin Tișe, un tandem care în urma alegerilor să aibă posibilitatea de a continua și finaliza proiectele începute în parteneriat între cele două instituții.

”În ce privește o candidatură a mea pentru un nou mandat în fruntea județului, mi-aș dori, dacă ea va exista, să fie în continuare și în tandem cu primarul Emil Boc. Mi-aș dori să existe o echipă care să încheie acest ciclu cu un mandat atât la primărie cât și la Consiliul Județean. Este o opțiune personală, vom vedea și care este opțiunea domnului Boc, dânsul încă nu s-a exprimat public în acest sens, dar mi-aș dori să existe continuitate și colaborare perfectă între cele două instituții, primărie – Consiliul Județean, astfel încât proiectele să nu aibă nicio urmă de îndoială cu privire la parteneriatul și colaborarea dintre instituții. Nu există victorie, nu există succes fără colaborare și fără relații instituționale corecte, iar această relație de atâția ani între primărie și Consiliul Județean s-a transmis inclusiv la angajații celor două instituții care, vă spun sincer, colaborează foarte bine acum față de anii trecuți când parcă erau într-un război instituțional continuu, și acest lucru mă bucură.

Mi-aș dori, deci, dacă se va întâmpla să continuăm împreună, să putem închide și acest ciclu, de a putea să terminăm proiectele începute în parteneriat. Asta e dorința mea, acum ceva fi vom vedea, nu mai e mult. Încă nu se știe când vor fi alegerile, s-ar putea să fie mai repede decât în septembrie cum era preconizat, și atunci va trebui să ne repoziționaăm și să ne regândim timpii și termenele de acțiune. Important e să ne facem treaba mai departe, și vom vedea ce va fi”, a spus Alin Tișe la emisiunea Talkshow Direct, de la Napoca Live.

În urmă cu două luni, un sondaj de opinie realizat la comanda PNL la nivelul județului Cluj, prezentat în exclusivitate de cluj24.ro, arăta că Alin Tișe, ar câștiga fără probleme un nou mandat de președinte la CJ Cluj, fiind cel mai bine cotat politician din județ.

Astfel, 53% dintre cei 71 % din clujenii din județ care au indicat un candidat ar vota cu Alin Tișe (PNL), acesta fiind urmat de Alexandru Cordoș (PSD) – 17 %, Cătălin Sălăgean (USR) – 16%, Avram Fițiu (AUR) – 10% și Vakar Istvan (UDMR) – 6%.

De asemenea, 50% dintre respondenți au susținut că au o părere bună și foarte bună despre Alin Tișe, acesta ocupând locul secund în ceea ce privește încrederea în rândul politicienilor clujeni, după Emil Boc, care era creditat cu 72%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1053 de persoane prin metoda door to door în județul Cluj în perioada 23.09-4.10.2023, marja de eroare fiind de 3,3%.