Alin Tișe și-a prezentat echipa tânără cu care va conduce destinele județului în acest mandat

 

Președintele Consiliului Județean s-a înconjurat de o echipă numeroasă de tineri la conducerea instituției. Alin Tișe are un nou vicepreședinte, în persoana lui Radu Rațiu, fostul director de la Cluj Arena și fost consilier local, dar și președinți tineri la comisiile importante ale consiliului.

Radu Rațiu, 41 de ani, 13 ani la conducerea Cluj Aarena, cu patru mandate de consilier local la activ, este noul vicepreședinte al CJ Cluj. Acesta spune că și-a propus pentru următorul mandat să ajungă în fiecare localitate din județ și că și-a propus să continue și să ducă la bun sfârșit proiectele mari începute în mandatul trecut. Rațiu spune că prin echipa tânără de la conducerea instituției, aceasta a câștigat prin dinamism și energie. Printre atribuțiile sale se numără cea de coordonator al direcției de dezvoltare locală, resurse și achiziții, dar și coordonator al departamentului de urbanism al CJ Cluj.

Maria Forna, 37 de ani, aflată la al doilea mandat de consilier județean, și fost și viitor președinte al ATOP Cluj. Aceasta a declarat că doprește să ducă mai departe acest proiect de suflet al său printr-o interacțiune și mai mare cu tinerii și cu părinții acestora cu privire la consumul și traficul de substante psiho-active.

Georgiana Sima, 32 de ani, propusă la președinția comisiei de urbanism și amenajarea teritoriului. Ca obiectiv principal în viitorul mandat de patru ani: digitalizarea sută la sută a serviciilor oferite de Consiliul Județean, proiect aflat în prezent la un procent de implementare de circa 60 la sută.

Bashar Molhem, 32 de ani, aflat la al doilea mandat de consilier județean, viitor președinte al Comisiei de buget-finanțe, una din cele mai importante ale CJ Cluj. ”Sper să avem cât mai mulți bani pentru realizarea proiectelor județului. Incestițiile și cheltuielile trebuie făcute în mod responsabil, e nevoie de un adevărat efort de echipă pentru îndeplinirea a ceea ce ne-am propus”, a spus acesta.

George Moldovan, 30 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanță Cluj, propus la șefia Comisiei de Sănătate și Asistență Socială. Are două obiective majore în grijă: Spitalul Pediatric de Urgență și Centrul de Transplant Multiorgan.

Cristian Ciuta, 39 de ani, la al doilea mandat de consilier, viitor președinte al Comisiei de Patrimoniu.

Paul Țiriac, 34 de ani, aflat la primul mandat de consilier, jurist al Sălii Polivalente BT Arena, care va avea în grijă proiectele de dezvoltare ale județului – spitalul monobloc, regenerarea deșeurilor și digitalizarea serviciilor oferite de CJ Cluj. Va conduce Comisia de Turism, Mediu și Agricultură.

Flavius Câmpean, 31 de ani, jurist al Cluj Sarena și director interimar al stadionului. Dorește să mențină gradul de ociupare de sută la sută al spațiilor stadionului oferite spre închiriere, modernizarea instalației de nocturnă, digitalizarea serviciilor oferite, modernizarea pistei de atletism, și creșterea veniturilor stadionului în raport cu cheltuielile efectuate.

„Îmi doresc ca în acest nou mandat județul Cluj să treacă într-o nouă etapă de dezvoltare, în care să ne axăm atât pe finalizarea investițiilor de mare anvergură deja începute, cât și pe demararea unora noi. Pentru a realiza acest deziderat, am ales să dăm credit unei generații tinere de consilieri județeni, oameni noi, cu o foarte bună pregătire profesională, care au performat deja în domeniile lor de activitate și care doresc cu adevărat să se implice în administrație”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

De asemenea, președintele Tișe a trecut în revistă principalele priorități ale managementului instituției în următorii patru ani. Astfel, o mare parte din fondurile administrației județene, din bugetul propriu al instituției sau din finanțări nerambursabile, vor fi canalizate înspre finalizarea marilor proiecte din domeniul sănătății și al mediului: Centrul Integrat de Transplant, Spitalul Pediatric Monobloc și stația de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, prin intermediul căreia va fi asigurată energie electrică pentru toate entitățile subordonate forului administrativ județean.

Nu în ultimul rând, spune Alin Tișe, actuala administrație județeană va continua investițiile demarate în infrastructura sanitară, educațională și edilitară, o atenție aparte fiind acordată proiectelor „Apă în Apuseni”, care va aduce apă potabilă în casele a cca. 9.500 de locuitori din zona de munte a Clujului, respectiv „Velo Apuseni”, prin intermediul căruia vor fi realizați pe teritoriul județului Cluj 92,4 km de piste de biciclete.