Alin Tișe, la Napoca Live: ”Vom demara lucrările la Spitalul de urgență pentru copii, am primit finanțare”

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, în premieră la emisiunea Talkshow Direct de la Napoca Live, că proiectul viitorului spital de urgență pentru copii este, prin decizia Guvernului, pe primul loc în ceea ce privește finanțarea, astfel că lucrările la acest obiectiv vor începe în perioada imediar următoare.

”Un program important pe care îl avem este Spitalul de Copii pe care vrem să-l începem, și, vă spun asta în premieră, actul normativ pe care Guvernul l-a emis cu privire la finanțarea unităților noi spitalicești prevede explicit caracteristicile de finanțare, iar Spitalul de Copii este pe primul loc în ceea ce privește finanțarea, întrucât este cel mai avansat proiect din România. Deci, putem spune că avem o parte din bani, vom avea în sfârșit o finanțare care ne va permite să demarăm lucrările. Demult mi-am dorit să pot spune asta, și iată că după doi ani de muncă pe tot ce înseamnă infrastructură aferentă, să putem demara și acest proiect”, a spus Alin Tișe, la Napoca Live.

Spitalul Pediatric Monobloc va dispune de:

  • 506 paturi pentru spitalizare continuă,
  • 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și
  • 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc, va fi edificat în cartierul clujean Borhanci, va avea o suprafață de 40.000 mp și va deservi circa 50.000 de copii/an, din întreaga țară. Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

EMISIUNEA INTEGRALĂ AICI