Alin Tişe: Clujul va avea un Centru Integrat de Transplant unic în România

Clujul va avea un Centru Integrat de Transplant unic în România şi în Europa de Sud-Est, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

„Acest proiect este grandios. E ceva unic nu numai în România, ci în Sud-Estul Europei. Durata de execuție este de 3 ani. Mă bucur că noi l-am gândit în urmă cu doi ani, atunci când încă nu aveam speranțele unei finanțări concrete și mulți râdeau de noi. Vom crea un Centru Integrat unde se pot efectua toate cele patru tipuri de transplant. 

În acest spital se vor realiza: transplant de inimă, ficat, rinichi, plămâni. Vrem să îl facem pe terenul din centru de pe Victor Babeș, va avea o suprafață de aproximativ 17.000 de metri pătrați. Va avea 12 săli de operație, heliport. Clădirea va fi cu 11 nivele, subteran și suprateran. Va fi un parking subteran care va fi în timp și public”, a declarat Alin Tişe, la ZIUA LIVE.

Tişe a menţionat că, sunt şanse mari ca acest centru să primească finanţare din PNRR.

„A mai fost făcut un pas important cu semnarea acestor indicatori. Sunt șanse foarte mari să primim finanțare prin PNRR. Este o investiție de 200 de milioane de euro, unică în România și în Sud-Estul Europei. Se încadrează în criteriile PNRR, n-are concurență aici. Am speranțe mari că se va realiza. Ar deveni pentru Cluj un Centru European de Transplant. Până la sfârșitul anului, terminăm cu procedura administrativă, trebuie să obținem autorizația și apoi suntem la faza în care vom licita și executa această clădire”, a declarat Tișe.