Alegeri 2024 | UPDATE | Rezultate parțiale: Emil Boc și Alin Tișe au câștigat alegerile în Cluj. Sabin Sărmaș este surpriza scrutinului de duminică

 UPDATE

Emil Boc şi Alin Tişe îşi păstrează funcţiile la Primăria municipiului Cluj-Napoca şi, respectiv, la Consiliul Judeţean Cluj, potrivit numărătorii paralele a PNL.

Astfel, Emil Boc ar fi obţinut 45% din voturi şi a câştigat un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, iar Alin Tişe cu 47% primeşte un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

Știrea inițială

Potrivit rezultatelor neoficiale apărute în spațiul public în urma numărătorii paralele a voturilor exprimate efectuate la sediile partidelor, Emil Boc a obținut al șaselea mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca cu un procent ce variază, deocamdată, între 42 și 45 la sută. Surpriza acestor alegeri o reprezintă independentul Sabin Sărmaș, cotat cu uun procent între 28 și 32 la sută. Scorurile celorlalți candidați la fotoliul de edil: Olah Emese (UDMR) - 9,72 la sută, Viorel Băltărețu (USR) - 5,4 la sută, Aurelia Cristea (PSD) – 4,73 la sută, Călin Cozma (AUT) – 3,72 la sută, Ramona Strugariu (REPER) – 2,6 la sută.

Pentru Consiliul local Cluj-Napoca, PNL are un procent de 38 la sută, UDMR 16 la sută, iar PSD este cotat cu  13 la sută din voturile clujenilor.

De asemenea, liberalul Alin Tișe și-ar fi adjudecat un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Cluj cu 41 la sută din voturile valabil exprimate. Dintre contracandidații săi, Alexandru Cordoș (PSD) este cotat, momentan, cu 16 la sută, iar Adrian Oras (ADU) a adunat 12 la sută din voturi.

La partide, PNL este cotat cu 37 la sută, PSD a obținut peste 18 la sută, ADU (USR) 22 la sută, iar AUR 17 la sută. .

Datele sunt estimative după numărarea a circa 80 % din secțiile de votare.

Prezența la urne la alegerile locale din 2024 a fost în Municipiul Cluj Napoca de 54,71 la sută, cu 148.232 de cetățeni care și-au exprimat dreptul de vot din cei peste 270.000 înscriși pe listele permanente.