A început recepţia lucrărilor de modernizare pentru Platoul de la Sala Sporturilor „Horia Demian”: noi arbori, alei pietonale, piste velo şi zone verzi

Primăria municipiului Cluj-Napoca a început procesul de recepție a lucrărilor de modernizare a Platoului de la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Spațiul public va fi redat clujenilor, într-o formă modernă și cu 101 arbori plantați, după data de 15 Iulie. Pe perioada iernii va fi amenajat un patinoar și un târg de Craciun, a transmis Primarul oraşului, Emil Boc.

Proiectul va fi completat cu lucrările de pe malul Someșului care sunt în derulare.

Evoluția spațiului public din zona Platoului Sălii Sporturilor „Horia Demian”:

Suprafețe pietonale: Inițial - 0 mp; după finalizarea proiectului - 7919 mp

Alei pietonale: Inițial - 273 ml; după finalizarea proiectului - 50,87 ml

Piste velo: Inițial - 0 ml; după finalizarea proiectului - 318 ml

Suprafețe carosabile: Inițial - 12.024 mp; după finalizarea proiectului - 2670,58 mp

Zone verzi: Inițial - 1396 mp; după finalizarea proiectului - 2954 mp

Arbori: Inițial - 12 buc; plantări noi în proiect - 101 buc;

Parcări: Inițial - 320; după finalizarea proiectului - 41 (10 pt. autocar și 31 pt. mașini)

Stații de încărcare biciclete și trotinete electrice: Inițial - 0 buc; după finalizarea proiectului - 6 buc (cu 4 prize fiecare)

Pe o suprafață de aproximativ 14.750 mp au fost realizate următoarele tipuri de lucrări:

- Plantări de arbori

- Modernizare suprafețe pietonale și lucrări de sistematizare verticală: racord vertical între strada Splaiul Independenței și zona pietonală propusă, prin intermediul unui sistem de trepte, precum și remodelarea terenului în zonei adiacente malului, pentru facilitare acces pietonal

- Amplasare de echipamente și dotări: mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, parcări biciclete, pavilion de alimentație publică etc.)

- Montare stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice

- Modernizare și eficientizare sistem de iluminat public prin aparate de iluminat cu sursă LED, sistem de telegestiune - componente de comunicație wireless

- Modernizarea rețea apă-canal

Constructor și proiectant pentru proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: zona 3 - Platoul Sălii Sporturilor Horia Demian”: Asocierea SC Nord Conforest S.A. - SC Costin şi Vlad Birou de proiectare S.R.L..

Valoarea atribuită a contractului de proiectare și execuție lucrări este de 15.467.646,10 lei cu TVA. Proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.