A început demolarea vechiului pod din localitatea Someşul Rece. Circulaţia se desfăşoară pe un alt pod provizoriu

CJ Cluj a demarat lucrările de demolare a vechiului pod, aflat într-o stare avansată de degradare, situat în localitatea Someșul Rece, la km 4+310 al drumului județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R.

Până la edificarea noului pod, pe actualul amplasament, traficul rutier este deviat pe podul provizoriu construit de forul administrativ județean în amonte.

Acesta are o lungime de 45 metri și este unul solid, construit pe o structură metalică, circulația desfășurându-se alternativ, pe o singură bandă.

“Constructorul ne-a asigurat că demolarea vechiului pod va dura maximum trei săptămâni, după care vom demara, de îndată, construcţia celui nou”, a declarat Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Podul situat în coada lacului Gilău, înspre localitatea Someșul Cald, este doar unul din cele 14 amplasate de-a lungul întregului traseu al drumului județean 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R, dintre care două sunt prevăzute a fi construite de la zero.

În acest moment Consiliul Județean lucrează la finalizarea acestora, progresul lucrărilor fiind unul extrem de avansat, de peste 95%.

De asemenea, în ceea ce privește drumul județean 107P, în lungime de peste 44 de km, lucrările de modernizare pe fonduri europene avansează în ritm alert, acestea înregistrând un progres de cca. 80%.

În acest moment se lucrează, pe porțiuni, la refacerea șanțurilor, la construirea parcărilor și amenajarea drumurilor laterale.