A fost finalizată extinderea alimentării cu apă şi canalizare în Huedin şi în satele învecinate

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” au finalizat investiția din fonduri europene care a vizat extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă potabilă și canalizare din orașul Huedin și din alte 7 localități învecinate.

Este vorba despre Brăișor, Aluniș, Șaula, Izvoru Crișului, Morlaca, Fildu de Jos și Almașu (Sălaj).

„Acesta este cel de-al doilea contract de lucrări pe apă, din fonduri europene, pe care l-am finalizat, după cel de la Dej. Am demarat deja procedura de recepție a lucrărilor executate. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât investiția va genera numeroase beneficii, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor din zonă și la sporirea atractivității investiționale a acesteia”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

În ceea ce privește orașul Huedin, investiția a vizat, conform contractului de lucrări, reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime totală de circa 13,6 km, acoperind 26 de străzi. Rețeaua de canalizare a fost extinsă pe alte 18 străzi, însumând aproape 9 km.

De asemenea, în cele șapte sate situate în sistemul „Huedin rural” rețelele de apă au fost extinse și reabilitate pe o lungime de aproape 23 km. În plus, au mai fost realizate trei rezervoare și o stație de pompare a apei.

Valoarea autorizată a investiției a fost de 26.953.123 de lei, banii fiind asigurați din grantul european în valoare totală de 355,6 milioane de euro, obținut de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” prin Programul Operațional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.