150 noi arbori au fost plantați în parcul Detunata din Cluj. Boc: Urmărim să mai plantăm cel puțin încă 300 arbori în această primăvară

În parcul Detunata din Cluj 150 noi arbori au fost plantați, alături de copii și tineri.

Peste 2500 arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați până acum în cartierele orașului în sezonul de plantări toamnă 2022 - primăvară 2023, iar Primăria Cluj-Napoca continuă plantările.

"Urmărim să mai plantăm cel puțin încă 300 arbori în această primăvară, în funcție de condițiile meteorologice și stadiul vegetației. Realizăm plantări pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri, în bazele sportive și alte spații verzi. Mediul privat s-a alăturat și în acest an municipalității prin mai multe acțiuni comune de plantare. În ultimele săptămâni, Primăria a sprijinit desfășurarea evenimentului „Green Hearts: împreună prindem rădăcini” organizat de Beda Ecology Consulting și companiile partenere. În acest context s-au desfășurat acțiuni de plantare alături de tineri și de copii în parcul Detunata din cartierul Gheorgheni: prima activitate s-a desfășurat în 27 aprilie și au fost plantați 100 de copaci împreună cu studenții voluntari de la Facultatea de Mediu din cadrul UTCN - Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, iar joi, 4 mai, alți 50 de molizi au fost plantați împreună cu 125 copii de la Grădinița Micul Prinț", a transmis Primarul Clujului, Emil Boc.