CFR Cluj ține aproape de FCSB după victoria pragmatică cu Petrolul!

CFR Cluj a câștigat, scor 1-0, meciul cu Petrolul de luni seara din Gruia, și a revenit la două puncte în spatele liderului FCSB. A fost o victorie pragmatică a feroviarilor în fața unui adversar etrem de combativ, mult schimbat în bine față de sezonul trecut. Golul care a făcut diferența pe tabela de marcaj a fost reușit în prima repriză de Avounou, care a reluat imparabil în plasă cu un șut din afara careului de 16 metri. Andrea Mandorlini, antrenorul de la CFR Cluj, a bifat meciul cu numărul 700 în carieră, însă aniversarea i-a fost stricată de arbitrul Istvan Kovacs care i-a acordat cartonașul roșu la mijlocul reprizei secunde.

Echipele de start:

CFR Cluj: Sava - Mogoș, Ajeti, Kresic, Camora - Muhar, Tachtsidis, Cvek - Avonou - Bîrligea, Otele 

Petrolul: Zima - Pedro, Papp, Meijers, Țicu - Doua, Seto, Hanca, Musi - Grozav, Jair 

Feroviarii au prima ocazie încă din minutul 2, când Tachtsidis a șutat de la 18 metri, dar pe lângă poartă. Jair șutează și el din afara careului, în min.6, dar și de această dată mingea nu prinde cadrul porții. GOOOOOOOL CFR! AVOUNOU trimite o torpilă din afara careului, în min.12, fără nicio speranță pentru portarul Zima! 1-0! Mogoș trimite puternic cu capul în urma unui corner, în min.18, însă balonul este pe direcția portarului care reține cu siguranță. Otele reia puternic în fața porții, în min.34, dar Zima iese bine și prinde balonul. Cvek, accidentat, este înlocuit de Deac, în min.42 Jair execută direct pe poartă o lovitură liberă din lateral, în min.43, dar Sava nu estre surprins și reține..

Repriza secundă începe cu o fază controversată: în minutul 48, Petrolul a solicitat lovitură de la 11 metri, după ce Ajeti l-a călcat pe Gomes în careu. Arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue, iar din camera VAR nu a fost solicitat să revadă imaginile. Clujenii au o nouă ocazie mare de gol, în min.51, dar Otele nu reușește să-l învingă pe Zima într-o poziție de unu la unu. . Andrea Mandorlini este trimis în tribune de Istvan Kovacs, în min.59, după proteste repetate ale antrenorului CFR-ului! Dublă schimbare la feroviari, în min.59: au intrat Juricic și Betancor, care i-au înlocuit pe Otele și Bîrligea. Deac șutează frumos din colțul careului mare, în min.64, însă mingea lovește bara porții lui Zima rămas spectator pe linia porții! Combinație frumoasă între Deac și Tachtsidis pe linia careului de 16 m, iar șutul ultimului este reținut bine de portarul Petrolului, în min.67. Abia introdus pe teren, Jefferson șutează violent din colțul careului, în min.77, iar mingea trece la o palmă de vinclul porții lui Sava. Kresic reia cu capul din mijlocul careului, în min.89, dar mingea se duce peste transversală! Sava intervine fantastic pe linia porții la reluarea cu capul din apropiere a unui jucător de la Petrolul, în min.90+1! Iese Avounou, intră Morgan, în min.90+2. Final de meci în Gruia!

În urma acestei victorii, CFR Cluj a revenit pe locul doi în clasamentul SuperLigii, cu 19 puncte. Feroviarii vor juca etapa viitoare la București,cu Rapid, luni 25 septembrie, apoi la Dumbrăvița în Cupa României, 28 septembrie.