”Micul energetician”, proiectul care-i introduce pe copii în domeniul energiei

 

Distribuție Energie Electrică Romania S.A. organizează în cele 18 județe din arealul DEER, proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”.

Peste 3000 de elevi din clasele primare vor avea parte de vizita Micului Energetician sau vor vizita sediile DEER, unde vor învăța despre energie, despre energia verde, despre măsurile de siguranță în preajma instalațiilor electrice și vor avea parte de diferite demonstrații și ateliere de electricitate.

”Micul energetician” este un proiect educativ amplu, conceput și implementat de către compania DEER, care se adresează elevilor din clasele primare și care presupune educarea copiilor privind măsurile de siguranță pentru utilizarea energiei electrice, modalități de reducere a consumului de energie electrică, precum și alte informații captivante privind energia electrică.

Proiectul a fost lansat anul trecut, pe data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Campania se desfășoară în toate cele 18 Sucursale ale Distribuție Energie Electrică Romania, dar nu exclusiv, obiectivul societății fiind de a contribui la educarea elevilor din clasele primare, prin informare continuă, privind  măsurile de siguranță, dar și cultivarea unui comportament responsabil față de natură și mediul înconjurător.

DEER a conceput, în acest sens, și o broșură educativă, “Micul Energetician”, care explică, pe întelesul celor mici, ce este energia electrică, cum ajunge în casele noastre și cum putem să avem grijă de mediul înconjurător prin economisirea de energie și prin producția de energie verde.

În anul 2023, circa 1000 de elevi din clasele primare au beneficiat de acest program educativ, obiectivul proiectului fiind ca acesta să ajungă la peste 5.000 de elevi în anul 2025.